logotype

Prihláste sa

V sýrskom Homse porušili prímerie, ľuďom nepríde pomoc

Počas trojdňového prímeria mali civilisti opustiť obliehané časti a do mesta doraziť humanitárna pomoc.

BEJRÚT. Obliehané sýrske mesto Homs sa v sobotu stalo terčom mínometnej paľby.

Vypálenie najmenej piatich mínomentných granátov na Staré mesto oddialilo dodávku humanitárnej pomoci pre civilistov z tejto časti Homsu, na ktorej sa v piatok za pomoci OSN dohodli vládne úrady s povstalcami.

Súčasťou dohody bolo aj vyhlásenie trojdňového prímeria.

Z porušenia prímeria sa navzájom obviňujú obe strany konfliktu.

Guvernér Homsu Talál al-Barazí pre sýrske štátne médiá potvrdil, že Staré mesto Homsu, ktoré vládne jednotky obliehali už viac ako rok, ostreľovali "ozbrojené teroristické skupiny".

Aktivisti z Homsu útok pripisujú vládnej armáde.

Štyria dobrovoľníci sýrskeho Červeného polmesiaca utrpeli zranenia, keď sa ich konvoj stal terčom ostreľovania. Vláda pripísala útok povstalcom.

Na humanitárnu pomoc v podobe troch ton potravín, pitnej vody a liekov, v Starom meste kontrolovanom povstalcami čaká 2500-3000 ľudí, ktorí v dôsledku blokády trpia hladom a podvýživou.

V súlade s dohodou v piatok po vyhlásení časovo obmedzeného prímeria evakuovali prvých 83 civilistov.

Zamestnanci humanitárnych organizácií u niektorých z konštatovali prejavy podvýživy.

Konvoj s humanitárnou pomocou, ktorý čaká na bezpečný vstup do Homsu, bude prvou dodávkou potravín, liekov a zdravotníckeho materiálu do mesta od polovice roku 2012.

Prečítaj si pôvodný článok  http://s.sme.sk/r-rss/7095318/www.sme.sk/v-syrskom-homse-porusili-primerie-ludom-nepride-pomoc.html

zlom-strany

Niektorí dizajnéri preferujú na šperky perly pred diamantmi

Prestížni šperkári využívajú na svoju tvorbu diamanty a perly. Obe sú skvelým darčekom. Diamanty sú najlepšie priateľky ženy, perly sú krásne a elegantné. Kombinácia perly a diamantu býva exkluzívnym kúskom šperkovnice.

Najcennejšími ozdobami šperkov sú diamanty, rôznych farieb a výbrusov. Diamanty sú malých rozmerov, aj preto niektorí klenotníci nedajú dopustiť práve na perly. Perly majú krásny okrúhly a jedinečný tvar. Sú lesklé a farebné. Dúhový povrch perál v interakcii so svetlom, ktoré na ne dopadá, z nich robí jednoduchý skvostný doplnok....

Čítať ďalej...

Čo so šatami po starších súrodencoch I.

Deti rýchlo rastú a s pribúdajúcimi rokmi sa im utvára aj vlastný názor na detskú módu. Pre mnohých rodičov je obnosené detské šatstvo priam darom z nebies. Nanešťastie niektoré deti ho nemôžu ani len vystáť. V tomto článku Vám ponúkneme pár rád ako deťom vysvetliť, že aj obnosené detské šatstvo po starších súrodencoch je rovnak...

Čítať ďalej...

8 spôsobov ako rozhýbať chlapa k zásnubám

 

Ste žena, ktorá vie, čo chce. Chcete mať rodinný život a manžela. Nachádzate sa ale niekde v strede. Túžite po svadbe a novom živote, kde budete s manželom tvoriť legálnu dvojicu a ostatní na vás budú pozerať nielen ako na "frajerku s frajerom", ale ako na manželov. Vyrástli ste už z puberty a už je čas urobiť ten ďalší významný životný krok. Má to ale malý háčik. Váš partner sa nemá do požiadania o ruku. Máte chlapa, ktorého je treba potlačiť? Potrebuje šťuchanec? Potrebuje os...

Čítať ďalej...